7 Mart 2012 Çarşamba

Slam Dunk



Animenin Adı: Slam Dunk
Yayınlandığı Kanal: Show TV
Tür: Shonen-Macera-Komedi-Romantik
Anime Bölüm Sayısı: 101
Manga Bölüm Sayısı: 31
Ova Sayısı: 4
Serinin Başlangıç Tarihi: 10.16.1993
Serinin Bitiş Tarihi: 03.23.1996
Çizer: Takhikou Inoue

HİKAYESİ

Anime'nin konusu kafa karıştırmayan, olağanüstü olayların, karakterlerin olmadığı tamamen günlük hayattan, günümüzden tasarlanmıştır. Hikaye, Japonya' daki liselerarası basketbol turnuvaları üzerine kurulu olup, anime' nin baş kahramanı Sakuragi Hanamichi çevresinde dönmektedir. Liseli basketbol oyuncularının hayatlarından kesitler sunan anime kimi zaman komik, kimi zaman duygusal ve bazen de heyecanlı...

Ana konu basketbol olsa bile spordan hoşlanmayanların bile zevkle izleyebilecekleri bir anime. Hatta animeyi izledikten sonra insanda basketbol oynama isteği bile uyandırabiliyor. Önce mangası yayınlanan Slam Dunk daha sonra anime olarak da yapılmıştır.

Hikaye, Sakuragi Hanamichi' nin ortaokulda Yokho adlı bir kız tarafından reddedilmesiyle başlıyor. Bu 50. kez reddedilişidir ve çevresindeki arkadaşları tarafından bir rekor olarak kabul edilmektedir. Hanamichi bir daha asla aşık olmayacağına kendi kendine söz verir ama Shohoku Lisesine başladığı ilk haftalarda Akagi Haruko ile tanışır ve yine aşık olur.

Akagi Haruko, basketbol takımının kaptanının kız kardeşidir ve basketbolu çok sevmektedir. Hanamichi onun kalbini kazanmanın yolunun basketbol olduğunu farkeder ve onun 'Basketbolu seviyor musun?' sorusuna hiç düşünmeden 'Evet, çok seviyorum' diye cevap verir. Oysa daha önce Yokho' nun onu bir basketbol oyuncusu için reddetmesi nedeniyle basketboldan nefret etmiştir.


Sakuragi Hanamichi, basketbol hakkında hiçbir şey bilmemektedir. İlk dersini de Haruko' dan alır ama bir süre sonra ise Haruko' nun bir basketbol oyuncusundan hoşlandığını öğrenir; Shohoku Lisesinin yeni öğrencilerinden oldukça başarılı bir oyuncu olarak bilinen ve ortaokul yıllarında basketbolda ün yapmış olan Rukawa Kaede...

Sakuragi, Basketboldan başka hiçbir şeyle ilgilenmeyen Rukawa ile Haruko' nun önünde kavga eder. Yeni bir hayal kırıklığı daha yaşayan Hanamichi basketboldan yeniden nefret etmeye başlamıştır. 

Rukawa' dan sonra Hanamichi bu kez de Haruko' nun abisi, basketbol takımı kaptanı, ile karşı karşıya gelir. Basketbolun bir çocuk oyunu olduğunu söyleyerek kaptan Akagi Takenori ile tartışan Hanamichi kendisini bir bahsin içinde bulur. Akagi ile maç yapmak zorundadır. Akagi' yle yaptığı maçtan sonra Sakuragi basketbolu sevmiştir. Kendisini takıma kabul ettirir ve bir gün Rukawa' yı yenip Haruko' nun kalbini kazanmanın hayali ile sıkı bir çalışmaya girer.

Shohoku takımının bir üyesi olan Miyagi Ryouta bir kavgada hastanelik olmuştur. Onun dönüşüyle Sakuragi ve basketbol takımı yeni sorunlarla karşılaşır. Başlangıçta kavga eden Miyagi ve Sakuragi daha sonra ortak noktalarını fark edecekler ve iyi arkadaş olacaklardır.

Miyagi ile yaptığı kavgada kendisi de hastanelik olan Mitsui Hisashi ondan intikam almak için jimnastik salonuna arkadaşlarıyla birlikte gider. Amacı takıma zarar vermektir. Aslında Mitsui, takımın eski bir oyuncusu olup sakatlığı nedeniyle ayrlmak zorunda kalmıştır. Kavganın sonunda Mitsui, Koç Anzai'ye takıma geri dönmek istediğini söyler.

Kanagawa Liselerarası Basketbol turnuvası başlar. İlk ikiye kalan takım ulusal turnuvaya katılmaya hak kazanacaktır.
Sakuragi oynadığı her maçta kendini biraz daha geliştirir ve çevresindeki insanları bu hızlı öğrenme yeteneği ile şaşırtır. 






2 yorum:

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Bir maçta sırf kendi ribauntlarını almasıyla bile ribaunt kralı olabilirdi Hanamichi :) O değil de resmen bir anime bloguna açmışım, teşekkürler böyle bir boşluğu doldurduğun için, devam devam :)

oqueys dedi ki...

valla elimden geldiğince bir şeyler paylaşmaya calışıyorum. Birden fazla blog ile ilgilenince fazla vakit olmuyor.