10 Şubat 2013 Pazar

Gintama


Ta-Ta-Ta ve gelelim yüz yılın animelerinden biri olan Gintama ya. Öncelikle utanç içindeyim bu animeyi her seferinde  başlayacağım başlayacağım diye erteleyip durmuştum. Meğersem hata yapmışım onu fark ettim. Bu hafta seriyi en baştan indirip izlemeye başladım. Süper espirileri olan bir anime Gintoki karakterinin üşengeç samuray olması animeye aslında bir yandan tat katmış. Gülmek için bire bir animelerden biri. (Aslında şuana kadar ertelemem bir yandan iyi olmuş.Çünkü çoğu anime ile dalga geçtiğinden dolayı diğer animeler hakkında da bilgi edinmiş oldum zaten bu ertelediğim sürece. Yani anlayacağınız ilk başlayacağınız seri olmamalı.) 


 Konusuna gelecek olursak. Sakata Gintoki ana  karakterimiz olmak üzere eski çağlarda ki bir samuraydır. Edo döneminde yaşayan samuraylardan biri olan Gintoki. Dünyanın Amando adlı uzaylılar tarafından kuşatılmasının ardından. Çıkan savaşta büyük bir rol alıp samuraylığın gururunu kurtarmak için savaşmıştır. Sonradan uzaylıların daha güçlü oldukları var sayılarak savaştan çekilip anlaşma yapılmıştır. Böylece dünya uzaylılar tarafından sömürge altına girmiş. Ve insanlarla birlikte dünyada yaşamaya gelmişlerdir. Yapılan barış antlaşmasında. Samurayların artık kılıç taşıması yasaklanır. Bunun ile başlayan türlü hikayelerin kapısı böylece aralanmış olur. Kahramanımız ve dostlarının başından geçen garip olayları anlatmaktadır. 



Gintoki hikayesinin ilk bölümlerinde uzaylıların dünyayı ele geçirdikten sonraki kısımları anlatılır. Ve  Gintokinin o sırada edindiği yeni yoldaşlar hakkındaki hikayeler anlatılmaktadır. Seyretmekten keyif alacağınızı bildiğim bir anime olup hepinize tavsiye ederim. Şimdiden iyi seyirler ;) 





 

Hiç yorum yok: