14 Mart 2012 Çarşamba

5 Centimeters per Second


Animenin Adı: 5 Centimeters per Second / Saniyede 5 Santimetre
Tür: Romantik
Yapım Tarihi: 22 Ocak 2007
Film Bölümleri: Kiraz Çiçeği / Kozmonot / Saniyede 5 Santimetre
Müzik Bestesi: Tenmon
Çizer: Makoto Shinkai
Üretim ve Dağıtım: CoMix Wave, Inc


Download İçin Tıkla!

                                                 HİKAYESİ 

      Film Japonya'da geçer ve 1990'lardan başlayarak günümüz zamanında sona erer.Filmin her bölümünde Takaki Tōno adlı bir çocuk merkez alınmıştır.Önemli bir not olarak ilk bölüm cep telefonlarının yaygın olmadığı ve elektronik postanın henüz kullanılmadığı bir zamanda geçmektedir.Takaki'nin okul döneminde sevdiği kız ile başından gecen olaylar araya mesafelerin girmesiyle oluşan ayrılıklar.Mesafeler artıkca takaki'nin ümidi kalmaması ama onu her halukar da unutamaması falan filen.

                                           KARAKTERLER

- Takaki Tōno Seslendiren: Kenji Mizuhashi 
   
     Takaki filmdeki ana karakterdir. Çünkü ailesinin işleri yüzünden birçok kere taşınmak zorunda kalmışlardır. Takaki ve Akari yakın arkadaş olmuşlardır , ama Akari nin taşınıp başka bir okula başlamasıyla bu arkadaşlık sona erer. 
 
   


   -Akari Shinohara Seslendiren: Yoshimi Kondō (Bölüm 1),Ayaka Onouei (Bölüm 3)

    Takaki'nin en iyi arkadaşıdır ve ilkokulda Takaki yi sevdiği sanılmaktadır. Takaki gibi Akari de ailesi sürekli taşınır. Akari ilkokuldan sonra Iwafune a taşınır. Akari teyzesinde kalıp Takaki nin yanında Tokyo da olmak istediği halde ailesi bu isteğe izin vermez. Bir süreliğine Akari ve Takaki mektup yoluyla birbiriyle haberleşirler.
 -Kanae Sumida Seslendiren: Satomi Hanamura 

   Takaki nin lisedeki sınıf arkadaşı. Kanae Takaki koleye başlayan kadar ona aşıktı ama duygularını Takaki ye söyleyemiyordu. Kanae sörf yapmayı sever. Kanae ileride ne yapmak isteyeceğini bilmiyor.



 Filmin son sahnesinde çalan şarkı baya güzel.

Hiç yorum yok: