20 Mart 2013 Çarşamba

High School Of The Dead


Adı: High Scool of The Dead
Bölüm: 13/12 (+1 OVA)
Yapım yılı: 2010
Türü: Ecchi, Aksiyon, Gerilim, Doğa üstü güçler
MyAnimeList: 7.83

Konusu

      Dünyayı bir hastalık yayılarak insanlar zombieye dönüşmeye başlar ve bu olaylar sırasında  sıradan bir okulda ki öğrencilerin başından geçen olayları konu almış. Bir grup öğrenci ve onlara eşlik eden doktor(okulda görevli) şehirde hayatta kalmak için ellerinden geldiğince zombieler ile kapışıyorlar. Baş karakterimize aşık olan bir çok karakter var anime içersin de bu grubun çoğunluğunu oluşturan kız grubu tarafından gerçekleştiriliyor. Sıradan hayatlar süren bu öğrenciler aslında  zombie saldırısının olmasına sevinmiş gibiler bile. Çoğu çoktan yaşamak için bu hayatı benimsemişler bile.


   Şöyle ki anime ağır derecede mi? orta derecede mi? bilemeyeceğim ama ecchi içeriyor. Şu ana kadar ecchi anime izlemedim yada şöyle söyleyeyim böylesini görmedim. Çok fazla abartı bir durum vardı. En azından benim için. Ama aksiyon ve gerilimi güzel bir zombie animesi olmuş. Ve şöyle ki her zaman olur ya herhangi bir zombie film,dizi veya anime içersin de sanki önceden böyle birşeyler insanlar tarafından hayal edilmeyip filmi, dizisi yapılmamış gibi davranılır ve zombieler ile ilkez karşılıyormuş gibi yapılır ya bunda onu yapmamışlar o özelliğini sevdim açıkçası.


    Animenin birde gizemli biten bir sonu var. 12 bölümlük bir anime olduğundan 20 şer dakikadan çokta fazla uzun sürmüyor izlemesi ama sonunu öyle bir bitirmişler ki yeni sezon gelecek dermiş gibi. Tabi bu konu hakkında bir bilgim yok. 2010 yıllı yayın yılını var sayarsak çoktan yeni sezonun gelmiş olması lazım olurdu. Ama belkide hiç yayınlanmayacak. Her neyse ecchi izlemeyi sevenler mutlaka buyursun izlesin eminim ki beğeneceksiniz..


Hiç yorum yok: