19 Şubat 2013 Salı

Bakuman

Sezon 1 (8.35)       /            Sezon 2 (8.62)            /      Sezon 3 (8.61)


 Gelelim bugün ki konumuza.  Devam eden  Bakuman serisinden bahsedeceğim. Yukarıda görmüş olduğunuz her bir afiş bir sezonu temsil ediyor. Sezonların her biri 25 bölümden oluşuyor. Şu anda  devam eden bir seri bildiğim kadarıyla en son sezon 3 20. bölüm yayınlandı. Güncel takibini yapıyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Gelelim konusuna sizleri anime içerisinde neler bekliyor biraz tanıtayım.

   Ana kahramanımız Mashiro'nun başından geçen olaylar ile başlıyor.  Mangaka olan amcasını kaybedince çok üzülen Mashiro. Amcasının ölümünün sebebinin manga çizmek olduğu söylenerek onun hayali olan mangaka olma isteğini yok ediyorlar. Mashiro orta okulda aynı sınıfta okuduğu Takagi tarafından aklı çelinerek mangaka yapmaya karar veriyor. Tam anlamıyla hikayemiz  başlıyor. Ve böylece Mashiro çizer olup Takagi ise yazar oluyor. Takım olan bu ikili bundan böyle tüm hayatını karşısına alarak kendilerini mangaka yapmaya adayıp  serileştirildikten sonra anime olmak için uğraşıyorlar.



   Konusu aslında çok basit olarak anlatmak gerekirse mangakaların hayat hikayeleri konu alınmış. Çizdikleri mangaları ne güçlüklerle oluşturduklarını bizlere göstermişler. Ve izledik sıra oluşan merak sizi animenin içine çekiyor.  Eee peki mangaka nedir diyecek olursanız?  Mangaları çizen veya yazan kişilere verilen isim.  Peki böyle anlatınca bu anime de ne dikkatimi çekebilir ki diyeceksinizdir. Sonuç olarak bir One Piece, Naruto değil gibi görebilirsiniz. Ama sonuç olarak onlar kadar olmasa da tutulan seriler arasına girmeyi başardı. MyAnimeList de verilen puanları da göz arda edemeyiz. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Hadi şimdiden iyi seyirler.



Hiç yorum yok: