9 Ocak 2013 Çarşamba

Ergo Proxy


Ergo Proxy Tanıtım 

      İzlediğim animeler arasında iyi olarak yer alan bir anime. Şöyle diyebilirim ki izleyenler ilk başta sıkılabilirler çünkü anime aksiyona dayalı bir beklenti ile başlanıyor ama daha çok anime içersin de ki  başkahramanların psikolojileri ve düşünceleri üzerine ağırlıklı olarak odaklanılmıştır. İşte bu da  beklentilerinizi bu düzeyde yaparak izlemeniz gereken bir anime oluyor.

      Konusuna gelirsek küresel bir felaket gerçekleşiyor ve bunun üzerine kurtulan insanların yaşadıkları bir kaç yerden olan Romdeau şehrinde olaylar başlıyor. Romdeau şehrinde yaşayan insanları korumak ve onlara yardımcı olmak için bir çok robot bulunmakta. Bunlara otorav adı veriliyor. Ve bu otoravlar daha sonradan virüs bulaşarak istenilenler dışında duygulara, davranışları sergiliyorlar ve böylece şehirde kargaşalar başlamış oluyor.
     

Konu hakkında bu kadar bilgi yeterli olur. Spoiler vermek istemem. Kesinlikle izlenmesi gereken kısa seri animeler arasında. Animenin içerisinde  işlenen konular hakkında her anime sonunda  kısa yazılar  hallinde önemli bilgiler vermektedir. Okumadan geçmeyin bence o bölümleri.

    Anime başka bir yönden ise müzikleriyle dikkat çekiyor. Bir anime de opening'i ilk kez her bölüm sıkılmadan dinledim. Bitişte onun kadar iyi. Ve bilinen bir grubun şarkısı kullanılmış. Radiohead - Paranoid Android şarkısı. Ve  Opening de ise Monoral - Kiri şarkısıdır. Kesinlikle bulun izleyin derim.
Şimdiden iyi seyirler..

Hiç yorum yok: