25 Mart 2012 Pazar

Anime İzletmeliyiz!

En iyi serilerden biri olan ONE PİECE.

   Çoğu kişinin "çizgi film" diye adlandırdığı animelerden bahsedelim dedim.Çizgi film aslında  ama  çoğu insan bu lafı aşağılamak için kullanıyor. Ben aldırış etmiyorum tabi öyle insanlara. Derler ya insan bir başkasının yaptığı şeyi yadırgar.Çünkü o konuyla alakası yoktur. Aslın da tek sebebi bu. Ve anime de  TÜRKİYE 'de bu gözle bakılıyor. Aslında  şu yakın zamanda  çok fazla bir topluluk izlemeye başladı gibi düşünüyorum. Tabi bu  Animelerin yayılması için bizlerde elimizden geldiğince  insanları bilgilendirmeliyiz. Normal bir çizgi filmden farklı olduklarını onlara anlatmalıyız.

  Eskiden çevrende izleyen var ise. O zaman dikkatini çekiyordu. Ama günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla insanlar  çok kolaylıkla anime hakkında milyonlarca bilgi edinebilir. Ve bazı animelerin  türk televizyon kanalları tarafından yayınlanmasıyla da güzel bir kitle elde ediliyor. Aslında  bunlara  daha fazla  zaman ayırmalı kanallar ama  çoğu animenin yaş sınırlaması üstünde  olduğu için yayın sorunları yaşanabiliyor. Ama yinede  pokemon, slam dunk, samurai x, beyblade gibi birbirinden ilginç serileri yayınladılar kanallarda.

  Her neyse  sonuç olarak bakarsak şöyle bir etrafımıza  yeni gelen nesille bu anime-manga  tarzı çizgilere alıştırılmalı. Bir genel kültür konusu bu da. İnsanların normal hayatta olamıyacak şeyleri bu çizgi filmler sayesinde  gözlemlemesi çok güzel bir duygu. Belki de ben göremem ama ileride türkler'de bu işe girer çizer-hikayer ve ses sanatçıları gibi meslekler oluşmaya başlar. İnsanları hem daha eğlenceli işlere sevk etmiş oluruz. Hem de bir ticaret oluşturmuş olunur. Bakalım ilerliyen dönemlerde bu konu hakkında  neler gelişicek.

Hiç yorum yok: